HOME / ROOM SIGNAGE

Snelstartgids Officebooking Room signage

Met de Officebooking Interactive Room signage app kun je voor een vergader- of werkruimte de actuele reserveringsgegevens tonen en gemakkelijk een nieuwe reservering aanmaken, stoppen of verlengen.

Voor dat je begint
Voordat je de ruimte op het scherm kunt tonen dient het Officebooking platform te zijn ingericht door een beheerder binnen de organisatie. Deze administrator heeft via onze webapplicatie, OfficeAdmin, toegang tot het bedrijfsaccount en kan hier de verschillende locaties, werkruimten en gebruikersaccounts aanmaken en beheren.

Als je geen toegang hebt tot het Officeadmin-account of als Officebooking helemaal nieuw voor je is, neem dan eerst de ‘get started guide’ door of neem contact op met onze service organisatie.

In deze get started handleiding zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Device account aanmaken
  • Inloggen met het device account
  • Problemen oplossen

Nadat de URL is geladen kan het scherm worden ingelogd op het Officebooking platform. Hier is het eerder gemaakte account voor nodig. In het voorbeeld is de gebruikersnaam SAM-001. Selecteer de optie “Remember me” en log in. Het scherm blijft aangemeld bij Officebooking, ook als het scherm opnieuw opgestart wordt en de URL niet is gewijzigd.

Maak een device account aan

Zoek de Tag code op
Voor elk nieuw te installeren scherm moet op het Officebooking platform een apart gebruikers account worden aangemaakt. Dit account wordt gekoppeld aan de betreffende ruimte of ‘asset’. Je kunt binnen OfficeAdmin een device account aanmaken. Bij het aanmaken van het account voor de ruimte moet de tag-id van de ruimte als login naam te worden gebruikt. Zoek dus eerst de juiste tag-id op voor je het account aan maakt.

 In het bovenstaande voorbeeld is de tag id van de ruimte “Conference room la Haye” WIL-004.

2. Maak een nieuwe gebruiker aan

Via gebruikers en gebruiker toevoegen kun je vervolgens de werkruimte account van de zaal La Haye bij Officebooking aanmaken. In het voorbeeld hiernaast zie je dat de gebruikersnaam de Tag-id is van deze die we eerder hebben opgezocht (WIL-004).

Voeg ook een wachtwoord toe. Dit wachtwoord moet ten minste uit 8 karakters bestaan, waarvan tenminste 1 hoofdletter en 1 cijfer.

Selecteer onder de rubriek de rol ‘Device’ uit de lijst. Sla vervolgens de nieuwe gebruiker op en je bent klaar om het scherm te activeren!

Login op het device

Afhankelijk van de gebruikte hardware en eventuele OS start je de Officebooking Interactive Room signage app. De app maakt via een Internetverbinding connectie met met het Officebooking platform. Let dus op dat je display verbonden is via Ethernet of Wifi met het internet.

Zodra je de app op hebt gestart wordt een ‘laadscherm’ getoond. Het kan een seconde of 5 duren voor de app verbinding heeft gezocht met het Officebooking platform.

(afbeelding)

Als je voor de eerste keer verbinding wil maken met het Officebooking platform wordt een loginpagina getoond.

Je logt hier in met de Tag code en het zelf aangemaakte wachtwoord van de ‘device user’.

Log in Room booking

Nadat de URL is geladen kan het scherm worden ingelogd op het Officebooking platform. Hier is het eerder gemaakt account voor nodig. In het voorbeeld is de gebruikersnaam SAM-001. Selecteer de optie “Remember me” en log in. Het scherm blijft aangemeld bij Officebooking, ook als het scherm opnieuw opgestart wordt.