Hoe moet ik inloggen in de mobiele app?

Om toegang te krijgen en in te loggen op de Officebooking (voor beide mobiele of web) app heb je een persoonlijk account nodig. Er zijn twee manieren om aan dit account te komen.

1. In de meeste gevallen wordt dit account vanuit je eigen organisatie (door degene met Admin rechten) bij ons aangemaakt. Instructies om in te loggen of een account aan te maken heb je per e-mail van je organisatie contactpersoon ontvangen.
  2. Het aanmelden kan ook via Single Sign On. Dan heb je geen nieuw Officebooking account nodig, maar log je in met je eigen organisatie account.

1 Log in met je ontvangen accountgegevens

Via je contactpersoon binnen je organisatie heb je instructies gekregen voor het gebruiken van Officebooking. Deze instructie gaat vaak samen met de activatie-mail die vanuit Officebooking wordt verstuurd. In deze mail vind je alle benodigde links, over het downloaden van de app en het activeren van de account. In de meeste gevallen is je login naam hetzelfde als je e-mailadres.

Na het downloaden en openen van de app, beland je gelijk op het inlogscherm. Hier voer je je login naam/e-mail en wachtwoord in. Vervolgens selecteer de rode ‘Inloggen’ knop.

Inloggen mobiele app

2 Log in met Single Sign On (SSO)

Het kan zijn dat je organisatie ervoor gekozen heeft om toegang te regelen via Single Sign On (direct inloggen met je bestaande organisatie account). In dat geval volg je de volgende stappen:

1. Log in door op de knop ‘Single Sign On’ te klikken.
  2. Je komt vervolgens op een scherm waar je je community code kunt opgeven. Deze code bestaat uit drie cijfers of een combinatie van cijfers en letters (vaak een afkorting van de organisatienaam), bijvoorbeeld WIL voor de organisatie Wilderman. Hiermee wordt je doorverwezen naar een login scherm vanuit je eigen organisatie. De code voor jouw organisatie zul je ontvangen hebben van de Officebooking contactpersoon binnen jouw organisatie.
  3. Je kunt vervolgens inloggen met je organisatie e-mail en wachtwoord. Het kan zijn dat je organisatie vraagt om bijvoorbeeld een extra code in te voeren (2-factor authenticatie), in dat geval volg je de instructies die door jouw organisatie zijn verstrekt.
Inloggen Single Sign On mobiele app
Inloggen Single Sign On Company code mobiele app
Inloggen Single Sign On Microsoft mobiele app

Nadat je succesvol ingelogd bent wordt je weer doorverwezen naar het Officebooking login scherm en wordt je automatisch ingelogd. Je blijft ingelogd, tenzij je je cookies verwijderd of je toegang om een andere reden is vervallen. In dat geval log je weer op dezelfde wijze in.

Problemen met inloggen?

Heb je een probleem met inloggen controleer dan of je de juiste accountgegevens gebruikt. Je accountnaam is altijd het e-mailadres dat is opgegeven bij registratie. Via ‘wachtwoord vergeten’ kun je een nieuw wachtwoord aanmaken. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan opgeven.

Let op: een sterk wachtwoord dient uit ten minste 8 karakters te bestaan waarvan in ieder geval één hoofdletter en een cijfer.

Lukt het inloggen nog steeds niet? Neem contact op met de contactpersoon binnen jouw organisatie

Was dit artikel waardevol?